2017 m. spalio 13 d., penktadienis

Spektaklis „Baltoji drobulė“



    2017 m. spalio 12 dieną Kauno „Santaros“ gimnazijos moksleiviai vyko į Kauno nacionalinį dramos teatrą ir žiūrėjo Jono Jurašo režisuotą spektaklį „Baltoji drobulė“.


Spektaklis Balta drobulė paliko neišdildomą įspūdį. Puikus aktorių darbas bei įdomi inscenizacija privertė tarsi įsilieti į kūrinį, pajusti tai, ką išgyvena veikėjai. Nors iš pradžių siužetas pasirodė neypatingas, tačiau laikui bėgant supratau to neypatingumo bei monotoniškumo reikšmę. Tai pat mane labai sužavėjo pagrindinio veikėjo ištarti žodžiai: Gyvenu taip, lyg ruoščiausi kitiems gyvenimams. Tai privertė susimąstyti apie gyvenimo prasmę ir laiko svarbą jame.
Roberta Einorytė, 3e


Su klase spalio 12 dieną buvome Nacionaliniame Kauno  dramos teatre pastatytame spektaklyje Balta drobulė. Spektaklio režisierius Jonas Jurašas. Pagal Antano Škėmos romaną pastatytas spektaklis paliko neišdildomą įspūdį. Puikus aktorių vaidinimas ir įsikūnijimas į personažus neleido nei sekundei atitraukti akių. Aktorius Dainius Svobonas atliko pagrindinio veikėjo vaidmenį, kuris privertė išspausti ne vieną ašarą. Asmeniškai man šis spektaklis yra vienas iš geriausių matytų.

Danielė Dambrauskaitė, 3e


Spektaklis patiko, bet ne viską galima suprasti, ypač galo. Galima įžvelgti daug paslėptų minčių. Pavyzdžiui, jo žodžiai lifte - Up and Down, man pasirodė, kad kalbama apie pakilimus ir nuopolius gyvenime. Jis sirgo liga, per kurią jis įsivaizdavo nebūtus dalykus, nekentė emigracijos, norėjo grįžti pas savo mylimąją. Mažai galiu pasakyti, nes didžiąją dalį spektaklio galvojau, kas čia darosi, o pakalbėjus su broliu, jis sakė, kad irgi spektaklio nelabai suprato, kol neperskaitė knygos, tai manau perskaičius galėsiu daugiau apie jį pasakyti.

Tadas Sirunavičius, 3e


Pirmą kartą buvau dramos teatre. Mačiau spektaklį Baltoji drobulė. Šis spektaklis pasirodė gana įdomus. Jis man buvo įdomus dėl pagrindinio veikėjo mąstymo ir pamąstymų.
Ieva Žukauskaitė, 3d

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą